Simon Barrow Employer Brandingi Anlatıyor
“İşveren markalaşması” nın önemini kavrayan yöneticiler, insan kaynaklarını yeniden yapılandırmanın püf noktalarını Simon Barrow’dan öğrenecek
Yetenekli iş gücü göçünün artmasıyla iş dünyasının gündemine oturan “işveren markalaşması” artık üst düzey yöneticiler tarafından önemle yürütülen bir süreç haline geldi. Son beş – altı yılda bu kavramın popüler hale gelmesini krize bağlı işgücü hareketliliğine bağlayan uzmanlar, şirketlerin işe alım konusundaki hassasiyetlerini artık ekiplerine kattıkları çalışanları elde tutmak için de gösterdiklerini belirtiyor.
İşveren markalaşması kavramı üzerinde uzun zamandır çalışan Analist – Danışman Simon Barrow, kurumlar için marka yaratma ya da olmanın içten dışa bir gelişim süreci izlediğini savunuyor. Nitelikli personel bulma ve işte tutma stratejilerini metodolojik bir bütünlük içinde ele alan Barrow, 7 Ekim’de Türk yöneticilerle İstanbul’da bir araya gelecek. Düzenleyeceği atölye çalışmasında marka işveren olmanın ‘sır’larını verecek. Türkiye temsilciliği Realta Danışmanlık tarafından yürütülen Barrow’un eğitimine Eureko Sigorta, Digiturk, Pfizer, Areva, Philip Morris yöneticileri katılacak.
Yeteneğe yatırım önemli
Barrow’a göre dünyadaki pek çok büyük şirket işveren markalaşmasının önemini kavramış durumda. Her firma çalışan bağlılığını artırma ve yetenek yönetimi konusunda kendi stratejilerini belirleyip uyguluyor. Googleplex, Microsoft, Ritz Carlton, Singapore Airlines,Unilever, PepsiCo, Lafarge, Teva Pharmaceuticals, Man Investments ise bu şirketlerden sadece birkaçı.
“Bu kavramı benimseyen şirketlerde, çalışanının kuruma ne vermesi gerektiği ve sonucunda da şirketin personelinden neler alabileceği bilinci var” diyen Barrow, yöneticiler yetenekli çalışanlarını daha üret¬ken hale geti¬rmek için çalışırken personelin de bu süreçte bilgi ve donanımını artırdığını söylüyor.
Ayrıntılı bilgiye www.realta.com.tr ve 0212 293 68 05’den ulaşabilirsiniz.
Simon Barrow kimdir?
Kariyerine Colgate-Palmolive’de marka yöneticisi olarak başlayan Simon Barrow, ardından Ayer Barker’da ve Barkers Human Resources’ta CEO olarak çalıştı. Halen 1992 yılında satın aldığı danışmanlık şirketi People in Business’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Barrow, o tarihten bu yana birçok uluslararası şirketin üst düzey yönetimine, şirket satın alma ve birleşmelerine danışmanlık yaptı. 2005’te yayınladığı “İşveren Markası” adlı kitabı altı dile çevrilen Barrow, Jenny Davenport ile yönettikleri 26 şirket devri ve birleşmesi sürecinden edindikleri deneyimleri bir araya getirerek “Birleşmeler ve Satınalmalar Sırasında İşveren İletişimleri” adlı kitabı 2009’da yayımlandı.


























Yorum Sahası
Henüz yorum yok; ilk olmak ister misin ?
Görüş Bildir