Gökhan Özen Müzik Kariyerini Anlattı
‘Daha Erken’ isimli single çıkartan Eylül’de hem kendi ÅŸarkılarının yer aldığı hem de Sezen Aksu, Åžehrazat ve Nazan Öncel‘in ÅŸarkılarını seslendireceÄŸi albümünü çıkartmaya hazırlanan Gökhan Özen onun öncesin de, dünyaevine girecek.
-’Daha Erken’ dediÄŸin ne var hayatta?
Evlilik ‘Daha erken’ dedim ÅŸimdiye kadar ama ÅŸu an öyle düşünmüyorum. Sen ne dersen de, biraz da kaderin sana ne dediÄŸiyle baÄŸlantılı bir konu evlilik. Yani kadere istediÄŸin kadar ahkam kes, önüne geçemiyorsun. Çocuk için hiç erken demedim, çünkü çocukları çok seviyorum. Evlenmeden de çocuk olmayacağı için ÅŸimdi zamanıdır. Onun dışında, tatile erken. Sürekli çalışıyorum.
- Şarkı nasıl çıktı?
Gece mekanlarında sağolsunlar bir kanun çıkarttılar. Müziğin sesini kısıyorlar. Eğlencenin en köpürdüğü anlarda ses kısılıyor. İnsanların o müziğin sesinin yarıya indiği anda, yıkılmışlığını görünce böyle bir şarkı çıktı. Müziği kısmadan önce çaldıkları en son şarkı benim şarkım oluyor şu an.
- Sezen Aksu’nun Hrant Dink’e yazdığı ağıtı seslendirdin. Albüm de çıkacak. Nasıl geliÅŸti bu ÅŸarkıyı söylemek?
Ben parçayı dinlediÄŸimde ilk olarak bir aÅŸk ÅŸarkısı olarak dinledim. Sezen Aksu bu ÅŸarkıyı Hrant Dink anısına yazmış. Ben de bu olaya saygı duyduÄŸum için, okumadan önce Hrant Dink’in eÅŸiyle görüşüp izin aldım. Kendisi de, ‘Gökhan Özen’in yorumundan dinlemekten çok mutluluk duyorum’ ÅŸeklinde nazik bir yanıt verdi. Åžimdi ‘Güvercin’i benden dinleyince bir aÅŸk ÅŸarkısı olarak dinleyeceksiniz. Sezen Aksu’da yorumumu çok beÄŸendi ve bunu bana söyledi.
- Aslında şimdi çıkacaktı ama albümün tarihini erteledin.
Evet iki yıldır çalışıyorum üzerinde albümün. ilk defa bir albüm için bu kadar beste yaptım, bu kadar çok stüdyo da kaldım, bu kadar çok emek verdim. Çünkü pop müziÄŸin geldiÄŸi noktaya bakarsak herÅŸey çok aynılaÅŸtığı için genç ve yeni nesil olarak bizler birÅŸey yapmamız gerektiÄŸi için daha çok titizleniyorum. Aslında albüm hazırdı ama biraz daha üzerinde çalışmak istedim. Åžimdi single çıktı, albüm de Eylül’de çıkacak.
- Son zamanlarda birçok sanatçı albüm çıkarttı. Dinleyebildin mi?
Evet özellikle alıp dinlemedim ama duyuyorum, izliyorum. Ama beni heyecanlandıran bir şarkı olmadı. Ben bundan önce yaptığım albümleri de çok eleştiriyorum aslında. Yarısını beğenmiyorum.
- Ama o zamana göre iyi şarkılar değil miydi?
Milyonlarca insan tarafından beğenildiyse tabii ki iyi şarkılarda. Ama beğeni düzeyi yükseliyor. O yüzden zorlaşıyor.
- Yapılan istatistiklerde ilerde artık albümlerin hiç satmayacağını çıkıyor ortaya. Bu canını acıtıyor mu?
Hiç acıtmıyor. Çünkü ben 20′li yaÅŸlarda çok albümleri satan bir isim oldum. Ben 2000-2001′de çıkarttığım ‘Aramazsan Arama’ albümü 1 milyon satmıştı. Ki o zaman albümler satıyordu ve çok iyi bir rakamda. Ben ÅŸanslıyım, o dönemlerde çıkıp keyfi yaÅŸama ÅŸansına eriÅŸtim. Bu farklı ve güzel bir duygu. Bundan sonra tamamen tek ÅŸarkıya ve internete döner olay. Ama insanların dinlemek istediÄŸi ÅŸeyi yaparsanız yapın, ne olursa olsun onlara bir ÅŸekilde ulaşırsın ve herkesin beÄŸeniyle dinleyecekleri birÅŸey ürettiÄŸin sürece var olacaksındır. Ben bu felsefeyle yol alıyorum.
- Sezen Aksu, Nazan Önce ve Åžehrazat’ı biraraya en son yıllar önce Gülben Ergen albümünde buluÅŸmuÅŸtu. Åžimdi de senin albümünde buluÅŸuyor. Nasıl oldu bu buluÅŸma?
Biz Åžehrazat ile daha önceden tanışıp sohbet etmemiÅŸtik. Bu albüm de kendisiyle biraraya geldim ve çok sevdim. çok harika bir kimya yakaladık. Uzun yıllar birlikte çok iyi ÅŸeyler üretebileceÄŸimizi düşünüyorum. Benim ÅŸarkılarımla da ilgili, “Aç bakıyım, bitiremediÄŸin bir ÅŸey var mı? Ben de el atayım” diyecek kadar bonkör, müziÄŸi derinden hissedecek kadar yaÅŸanmışlığı olan bir insan Åžehrazat. O yüzden onun ÅŸarkılarını okumak büyük bir keyif oldu. Ve bundan sonra da çalışacağımızı düşünüyorum. Üç ÅŸarkısını seslendiriyorum. İnanılmaz güzel bir duygu. Sezen Aksu zaten, hiç düşünmeden ve hiç ücret almadan parçasını bana emanet etti. Yorumcu, müzik adamı ve aranjör olarak. Ben de bu sorumluluk içinde elimden geleni yapmaya çalıştım. Sezen Aksu’dan sonra okuyorsunuz ÅŸarkıyı bu da büyük bir sorumluluktur. Ben çok hissederek yorumladım. Gözümü kapattım ve okudum. Nazan Öncel ile ‘Benim İçin Napardın’ ÅŸarkısında çalışmıştım. Az laf ile çok ÅŸey anlatabilen bir müzik kadını. Albümün en duygusal, en yoÄŸun anlatabilen ÅŸarkısını çıkarttı verdi bana. Kendi albümünden çıkarttı verdi. Bu da ciddi bir jestti.
- Senin de, çok duygusal ve romantik şarkıların var albümde.
Gökhan Özen slovları diye bir kavram varmış. Hal böyleyken ve gerçekten sokakta gördüğüm her beÅŸ insanın dördü beni durdurup, “AÄŸbi şöyle bir damar var mı yeni albümde” dedikleri için koymamak olmazdı. Arabesk tınılarının yer aldığı bir ÅŸarkı var. Kültürüm de var, çocukluÄŸum da var. Biraz daha delikanlı duran damar ÅŸarkıları çok seviyorum.Daha ti’ki duruyorum ama bir damar ruhum var.
- Eylül de çıkacak albümü evli bir Gökhan Özen olarak çıkartacaksın sanırım.
Evet öyle bir durum var.
- Bir dönem sanatçılar evlenmekten korkar ya da evliliklerini saklarmış. Ama senin hayranların senin bu evlilik olayını sahiplendiler ve düğünü bekliyorlar.
Åžimdi geçmiÅŸteki örneklere baktığınız zaman bir erkek sanatçının hayran kitlesi olan geniÅŸ kitlelere seslenen erkek sanatçının evlendiÄŸi çok görülmez. Hep, ‘Evlenirsen hayran kitleni kaybedersen’ gibi sözleri duya duya geldik bu günlere. Ama benim de şöyle bir huyum var. Ben müzik yapıyorum on senedir ve benim dinleyici kitlem bana manevi olarak çok güzel ÅŸeyler yaÅŸattılar. Ben bir ÅŸarkı yaptım, duygularımı paylaÅŸtılar. Benim zor günlerimde bir dost gibi yalnız bırakmayın sahiplenmeleri benim için çok önemliydi. Ama bir yerde de hayatın bir gerçeÄŸi var ve ben çok hesaplı kitaplı yaÅŸayabilen bir insan deÄŸilim. İşimi önemsiyorum, müzik benim aÅŸkım ama hesap kitap yapamıyorum. Bir yerden sonar insanın kalbinden gelen, içinden gelen bir ÅŸey oluyor. Evet sevdim evleniyorum. Kariyerim var, hesaplar kitaplar bir yana ben nasıl mutlu olacağımı hissedeceksem öyle yaÅŸamak isteyen bir insanım. Aile kurmak istedim. Çünkü aile kurabileceÄŸimi hissettiÄŸim bir insan çıktı karşıma. Çıkmasaydı böyle bir niyetim yoktu aslında. Ama hayatta öyle birÅŸey oluyor ki, karşına öyle birÅŸey çıkıyor ki, seviyorsun. Sevince karşında iki yol oluyor. Ya korkacaksın, ya da cesur davranıp kalbini dinleyeceksin. Ben kalbümü dinlemeyi tercih ettim. O yüzden hayatımın bugünden sonrası yine müzikle, yine sevenlerimle, yine konserlerde olacak. Ama bir yandan da bunları benimle paylaÅŸan bir aile büyüterek, aileye emek vererek ortak paralelde gidecek bir hayat olacağını düşünüyorum.
- Peki bu son yaşadığın duguların şarkısı var mı?
Evet var. Şarkıları var. Tabii bu duygular, evlilik kararı alınması satırlara dökülüyor.
- Peki evde Gökhan Özen misin?
Hayır asla. Ben hayatımın yüzde 90′ında Gökhanım. Ben yalnızca sahne de, Gökhan Özenim.
- Gökhan Özen olduğun için yalnızlık hissetiğin zamanlar.
Olmaz olur mu? Duygusal bir zavallılık durumu aslında. O alkış, şaşaa sonrasında keskin sessizlik, dört duvar arasında yalnız kalan kendi psikoloji içinde yalnız yaşayan, doğal hayata karışamayan insanlar. Ben de bu yalnızlığı çok hissettim. Bir yerden sonra canına tak edince ipler kopuyor. O zaman da kalbinin sesini dinlemek gerekiyor. Ve evlilik kararı da kalbimin sesini dinleyerek aldığım bir karardır.


























çooOk güzel bence …. hep böyle dewammm:)))
süperrrrrrrr
ben ismail y y çooooo seviyorum
prje ödewim ingilizceden : bir ünlünün hayatını ingilizce yazcam ve bu da gökhan özen
şarkıyı yaptın için teşekür ederi,m abimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
harika birisin ömür boyu mutlu ol