Sen Sor Bedük Yanıtlasın

Sen Sor Bedük Yanıtlasın

İnteraktif röportaj kürsümüzün bu haftaki konuğu elektronik müziğin Türkiye’deki tartışmasız en önemli ismi Bedük. Özellikle üniversite gençliği tarafından çok sevilen Bedük yeni albümü Go ile hayranlarının karşısına çıkıyor.

Bedük Kimdir?

one dergi bedük 1Öğretmen bir annenin ve doktor bir babanın çocuğu olarak 20 Nisan 1979’da Ankara’da dünyaya gelen Serhat Bedük, müzik kariyeri 16 yaşında Ankara’da lise yıllarında katıldığı okul orkestrasıyla başladı.18 yaşında juicex isimli grupla Seattle Grunge ve Rock arası cover parçalarla Ankara’nın en iyi müzik kulüplerinde sahne aldı.

İstanbul’a geldiğinde 24 yaşındaydı. Büyük bir reklam ajansında art-direktör olarak çalışmaya başladı. Bir yandan müzik kariyeri için görüşmelere devam ederken yolları Aykut Gürel’le kesişti ve bir sene sonra İrem Records’tan bütün düzenlemelerini kendisinin yaptığı ve Ankara Detay Müzik’te kaydettiği demosundan da iki parçanın yer aldığı “Nefes almak zor” isimli albümünü yayımlandı. Öne çıkan parçalar arasında “Son sigaram” ve Sibel Alaş’ın “Adam” isimli parçasına yaptığı yeni düzenleme vardı.

Yıllardır alt yapısını kurduğu dans müziği prodüksiyonlarını 2006 Miller Music Factory yarışmasında gün yüzüne çıkaran Bedük bu organizasyona sistematik ismiyle katıldı ve “Like Tomorrow Will Never Come” isimli parçasıyla “en iyi dans müziği prodüktörü” dalında birinciliğe layık görüldü.

6Bu ödül onun içinde var olan istekleri gerçekleştirmesi konusunda katalizör görevi görerek yeni albüm çalışmalarını hızlandırdı. İlk albümün üzerinden iki sene geçtikten sonra kendi müzik şirketi olan Audiology Records’u kurmaya karar verdi ve ikinci albümü “Even Better’ı bu şirketten yayınladı.

İkinci albümü “Dance Revolution” ile dans müziğinde yeni bir dönem başlatan Bedük, 70’lerin ve 80’lerin popüler müzik anlayışını günümüze taşırken, akustik ve elektronik elemanları ustalıkla harmanladığı, progresif vokallerin ve akılda kalıcı eğlenceli melodilerin enstrümanlar ve electro beatlerle Bedük sounduna ulaştığı yepyeni bir müzik deneyimi sunuyor.

“Automatik” videosu ile de ekranlara müziğindeki ritmi yanıstmayı başarabildiğini tekrar kanıtlayan Bedük, yeni albümü Go ile hayranlarının karşısına çıkıyor.


facebook.com/beduk
friendfeed.com/beduk
myspace.com/beduk
twitter.com/beduken

beduk05

Picture 1 of 7

Yorum Sahası

  • mstf gnc diyor ki:

    bu adam nie gözlük çıkarmıyo ve üstelik neden avrupaya özeniyor türkçe şarkının suyumu çıkmış.

  • beyza diyor ki:

    nezam elazığa gelcen

  • beyza diyor ki:

    matematik le aran nasıl

  • Efe aksulu diyor ki:

    izmire nezaman geliceksin??

  • blue diyor ki:

    araya bi de “son sigaram” tarzi yapsan mi?

  • Alim Özsert diyor ki:

    Bioxcin kullanıyormusun?

    Okan Bayülgen niye bu kadar çok seviyor seni?

  • kemal ercan diyor ki:

    Her albüm için farklı bir imaj çalışması yapıyorsunuz. İmajınızı kim yönetiyor. Bir imajmakerınız var mı?

  • Ekin diyor ki:

    Zeka ve yetenek doğru orantılı mıdır sizce?

  • Tolga diyor ki:

    2 sorum olacak:

    1. GO albümünün adı neden GO? Özel bir nedeni, bir hikayesi var mı?

    2. Günün birinde tamamen Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapmayı düşünür müsünüz?

  • ezgi canikli diyor ki:

    Evli olduğunuzu biliyoruz. Mutlu musunuz peki?

  • Aynur Efe diyor ki:

    Ruhunuzu nasıl beslersiniz, ne dinler, ne okursunuz?

  • Selim Esercikli diyor ki:

    Kendi tarzınıza uzak müzikler de dinler misiniz?

  • ERtuğrul Çıldır diyor ki:

    bedük seninle bir kere mesajlasmıstık konserlerine gelemiyorum demiştim 3 sene dayan demiştin sen de Ben de senden 3 sene daha beni beklemeni istiyorum :)

  • Anonim diyor ki:

    Türkiye`de sanatçı yetişebilmesi açısından, verilen eğitimi yeterli ve yönlendirici buluyor musunuz?

  • Yağmur diyor ki:

    Even Better albümünde hakimiyeti anlatmaya çalıştığınızı, Dance Revolution’da müzik sektöründe devrim yaptığınızı,Go albümünün fotoğraflarında anlatmak istenen nedir? Fotoğraf konseptini siz mi belirliyorsunuz?

  • b.ali diyor ki:

    fotoğraflarının hepsini mehmet turgut mu cekiyor. Yoksa çalıştığın başka birileride mevcut mudur?

  • hasan diyor ki:

    geçen sene ağustos gibi roundabout adlı parçaya insanların gönderdiği alakalı alakasız kaliteli kalitesiz görüntülerden oluşan bir klip yapılacaktı.hatta işin ucuna ödül bile konuldu.neden roundabout un klibi bir türlü gelmedi?

  • Birkan diyor ki:

    Bu albumden sonraki planlariniz nelerdir?Daha once bir reportajinizda okumustum,genc muzisyenlere album yapmak istiyorum diye,hala devam eduyor mu bu planiniz?

  • yok. diyor ki:

    neden takım elbise ve gözlük ?

  • Hakan diyor ki:

    sakallarını kime kestiriyor? güzel model.

  • ayşe diyor ki:

    yeni albümünüzden sonra üniversite konserleriniz olacak mı? bahar festivallerine katılacak mısınız?

  • gizemtiti diyor ki:

    Dance Revolution albümü için bir klip gelseydi de şöyle gözümüz gönlümüz şenlenseydi yeni albümden önce. Neden tek kliple kaldı bu albüm? Ayrıca klipteki kolbastı görüntülerinden sonra, kolbastının çok fazla yerde kullanılmış olması rahatsız etti mi Bedük’ü? Bu yüzden biraz uzak durmuş olabilir mi?

  • serra aslanlı diyor ki:

    Elektronik müziğinin kraliçesi olduğunu eden bir şarkıcı bayan klasik popa dönüyormuş tekrar. Hatta Bebek’te salına salına gazen bir başka popçu bayanla kanka filan olmuşlar. Buna ne buyurursunuz? Sizi de günün birinde Serdar Ortaç’la filan düet yaparken görmeyeceği değil mi?

  • ARDA diyor ki:

    Şarkıları aksansız bir ingilizce’yle söylüyorsunuz. İngilizce’yi nerde öğrendiniz, bunun için özel bir çalışma yaptınız mı?

  • nilay kahraman diyor ki:

    Eurovizyonda görmek istiyoruz sizi. Var mı öyle bir düşünceniz.

  • yunus emre diyor ki:

    ilk albümünüz dahil hepsini dinleyen biri olarak müziğinize tek laf laf edemem çöldeki vaha gibisiniz yalnız bir şey merak ediyorum acaba bu takımlarınızı nereden tedarik ediyorsunuz?bi de bu albümünüz sanıyorum TERS parçasına harika bir klip çekebilrdiniz inanılmaz dinlendirici bir parça.daha iyi olacagınıza emınım.

  • Ahmet diyor ki:

    Çok çeşitli müzik türleri deneyip,dinlediğinizi görüyoruz.Son durak olarak şu anki yaptığınız müziği seçmenizdeki faktör nedir? Ve elektronik müzikle her türlü duygunun verilebileceğini düşünenlerden misiniz?

  • Gözde diyor ki:

    Hayatınızda planlı bir insan mısınızdır ya da hayatı akışına mı bırakırsınız?

  • AYŞEGÜL diyor ki:

    Klipleriniz inanılmaz güzel. çok orijinal. kim çekiyor kliplerinizi çok merak ettim.

  • Aslı diyor ki:

    Hala metal dinliyor musun?

  • Emre diyor ki:

    Herkesin ortak kanısı konserlerinde performansının çok iyi olduğu ve seyirciyi adeta avcunun içene alıp olabildiğince eğlenmelerini sağladığın,sahnedeki bu enerjini ve seyirciyiyle olan iletişimini neye borçlusun?Ayrıca sahneye çıkmadan önce yaptığın ritüellerin var mıdır?

  • Gözde Bodur diyor ki:

    Ülkemizde kendi dilimizde bile müzik yapıp sektörde tutunmak çok zorken,senin başarın tüm bu önyargılara rağmen inanılmaz;fakat sence Türkiye’de insanlara ingilizce şarkı dinlettirip sevdirmek mi daha zor yoksa ingilizce konuşulan bir ülkede Türk olarak şarkılarını onlara kabul ettirmek mi?

  • Onur Can diyor ki:

    Gün geçtiçe hayranların,müziğine dikkat kesilenler ve yaptığın işleri takip edenler artıyor.Senin bunun karşısında istediğin geniş,her türlü kitleye hitap etmek onların isteği,beğenisi üzerine müzik yapmak mı? yoksa ben kendime göre müziğimi yaparım dinleyicimde ona göre az ve öz olsun mu?

  • Emir Raşid Güney diyor ki:

    Erken yaşlarda,gelecek için için hayaller kurarken o kurduğunuz hayalleri şuanda gerçekleştirmiş bir Bedük mü var karşımızda?

Görüş Bildir

Login with Facebook: